Gå till innehåll
Pojke på babysim.

Frövifors pappersbruksmuseum

Häng med museets karaktärer Bulle och Fant på upptäcksfärd genom museet. Maskinhallen är i stort sett orörd sedan verksamheten lades ner för 40 år sedan. Spana också in Dyngtvinnaren, Sveriges äldsta pappersmaskin från 1867. Lär er mer om förpackningshistoria från forntiden till idag och passa på att besöka barnens pysselverkstad Gläntan där ni kan följa med på en spännande kunskapsresa från skogens viktiga funktioner för liv på planeten till produktionen av papper. Kika runt och upptäck fotosyntesen, cellulosa, återvinning och lite till. I Gläntan får du också lära dig mer papperstillverkning. Hur går det egentligen till när skogen blir till papper?

Pojke på babysim.

Lindesbergs äventyrsgolf

Ett litet äventyrsland mitt i Lindesberg med en 18-håls äventyrsgolfbana där ni spelar bland vattenfall, dammar och grottor. Utmana familjen eller vännerna på en runda golf eller testa att vaska guld och avsluta sedan med en god glass i glasscaféet.

Pojke på babysim.

Guidade visningar och skaparverkstad vid Stripa gruva

Gå på en guidad tur anpassad för familjer i gruvområdet med museipedagogen Sara Sporre.

Turen går genom gruvområdets spännande ställen och man får lära sig lite mer om de som arbetade på området och vad man gjorde i gruvan. Vad gör man med järn egentligen? Gruvan är vattenfylld så det blir inga guidningar under jord.

Den 27 juni, 5 juli och 12 juli är det familjegudiningar vid Stripa gruva.

Den 28 juni, 6 juli och 13 juli kan du komma till gruvan och vara med på skapardagar där ni får skapa larver, hoppande grodor, vindsnurror och blommor med Sara Sporre.

Pojke på babysim.

Klotenlägrets klätterpark

Utmana vänner och familj i den nervkittlande klätterbanan med 14 stationer högt uppe bland träden. Här kan du testa din balans och uthållighet, svinga i en jättegunga eller kliva rakt ut i luften från 8 meters höjd. Välkommen!

Pojke på babysim.

Plantmarknaden och café Lusthuset

Botanisera bland vackra och väldoftande växter, fika på café Lusthuset eller ta med en picknick och slå er ned en lugn stund vid lekplatsen. Mata kaninen Nyfiken och hans vänner med maskrosor, säg hej till dvärggetterna Frans och Ferdinand och glöm inte att säga adjö till papegojan Athos när ditt ert besök är slut för denna gång.