Gå till innehåll
Barnböcker på biblioteket i Lindesberg.

Sommarlov på bibblan

Välkommen till bibblan under sommarlovet! Förutom planerade aktiviteter kan du alltid låna böcker, spela spel och pyssla hos oss.

Varje vecka på bibblan V.24-32

Pojke på babysim.

Sommarskuggan

Du tittar väl på Sommarskuggan i sommar? Här kan du visa dina kunskaper och vinna ett Sommarskugganpaket. Start och mål på biblioteket under bemannade öppettider. Upptäck mer att göra på temat ”Sommarskuggan” på biblioteket!

Pojke på babysim.

Sommaräventyret

Kom och hjälp Fantasisällskapet att rädda världens fantasi! Lyckas du lösa de olika utmaningarna blir du hedersmedlem! 

Fantasiäventyret är ett interaktivt äventyr där du får både fantisera och skapa. Du använder din mobil för att uppleva alla delar av äventyret. Genom AR, augmented reality (förstärkt verklighet) får du höra berättelsen om Fantasisällskapet och söka efter ledtrådar för att lyckas lösa uppgifterna.Ta gärna med dig hörlurar så du kan lyssna på uppdragen i lugn och ro.

Pojke på babysim.

Bokmåndag

Kl. 10-11, 7-10 år 

Kl. 11-12, 11-13 år

Varje måndag kan du träffa någon av oss som jobbar i biblioteket och prata böcker. Vi tipsar om böcker och läser ur några av alla böckerna som finns på biblioteket. Ta gärna med din favoritbok och tipsa andra! Vi avslutar med att äta något gott.

Pojke på babysim.

Brädspelstisdag

Kl. 12-18

Kom och spela brädspel med oss på biblioteket, utmana en kompis eller någon i familjen. Varje tisdag kommer vi ställa ut olika spel i biblioteket på nedre plan. Passa på att prova ett nytt spel! Vi har ett stort utbud för alla åldrar.

 

Pojke på babysim.

TV-spelstorsdag

Kl. 12-18 

Kom och testa på olika spel, utmana en kompis eller någon i familjen. Vi på biblioteket byter spel under dagen, så du får chansen att upptäcka något du inte brukar spela. 

Pojke på babysim.

Skaparfredag

Kl. 10-16 

Kom och skapa med oss på biblioteket. På biblioteket har vi en skaparhörna. Där kommer vi att ställa fram olika material som går att göra något roligt och fint av. Varje fredag har vi i personalen tänkt ut något som du kan skapa av. Välj om du vill ta med det hem eller ställa ut det i skaparhörnan.