Gå till innehåll
Konstverk av Woo-Bock Lee

Frövifors Pappersbruksmuseum

Frövifors är ett välbevarat pappersbruk och är unikt i sitt slag i Sverige. Med den intakta maskinparken och arbetsmiljön från sekelskiftet och att den ligger sida vid sida med en nutida pappersindustri.

Frövifors Pappersbruksmuseum är ett ekomuseum, dvs. det finns kvar i sin ursprungsmiljö och industrin har haft stor ekonomisk betydelse för bygden. Museet anses ha en av Sveriges bäst bevarade miljö från tidigt 1900-tal och den då blomstrande pappersindustrin. Det ligger i skuggan av dagens moderna massa- och kartongfabrik.

Besökarna får ta del av brukets egen historia, med en industriell kontinuitet från 1500- talets mitt och får samtidigt inblick i en av de branscher som lade grunden för det svenska välståndet.

På muséet finns också utställningar om förpackningshistoria, japansk förpackningskonst, ölburkar och brukshistoria. Här kan du prova på att göra ditt egna papper i handpappersverkstaden.

I Gläntan får barnen följa med på en spännande kunskapsresa från skogens viktiga funktioner för liv på planeten till produktionen av papper. Kika runt och upptäck fotosyntesen, cellulosa, återvinning och lite till. Här i Gläntan får man lära sig mer papperstillverkning. Hur går det egentligen till när skogen blir till papper?

Öppettider sommaren 2024

19 juni - 28 september. Onsdag-lördag kl. 10-16

Kontakt

Museivägen, Frövi, 010-350 20 90

www.froviforsmuseet.com Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
10 juni 2024