Gå till innehåll

Naturen ser oss

6 juli - 25 juli. En utställning av Annica Delfors (oljemålning) och Petra Genemans (keramik) på Perssons Magasin.

Utställningen Naturen Ser oss är 25 års jubileum av konstnärernas vänskap.

Petra och Annica träffades när de gick på keramik utbildningen i Gouda. Ingen av dom är födda i Nederländerna, vilket gav dem redan tidigt ett speciellt band. Petra är född i Sydafrika, man kan säga att hon föddes med lera i händerna. Genom åren har hennes nyfikenhet i materialet bara ökat, hennes stora atelje är fylld med skulpturer och objekt. Petra drejar och bygger med leran, formar och förändrar tills hon har hittat harmoni, balansen och uttrycket som hon vill förmedla. Till denna utställning har hon låtit sig inspireras av titeln de valde; Naturen Ser Oss.

Annica gick från keramik till oljemålning för tio år sedan. Det här är tredje gången som hon har sin sommar utställning i Perssons Magasin's galleri. Annica är född i Hällefors och skogen har jämt fascinerat henne. Den både lugnar, skrämmer och väcker nyfikenhet; Vad ser mossan? Hur upplever träden ljuset?

Till sommarens utställning har Petra och Annica arbetat tillsammans, den här utställningen är mer än två konstnärer som delar en lokal. Resultatet är en gemensam historia, med egna verk inspirerade av varandra och med de gemensamma verken, serien; Naturen Ser Oss i huvudrollen.

Välkommen att besöka utställningen hos Perssons Magasin till och 6 juli juni - 25 juli 2024.

Information

Utställningen är öppen 6 juli - 25 juli. Onsdag-söndag kl. 10-16

Kontakt

Juthemmanet 362, Västra Löa, 070-627 14 94

www.perssonsmagasin.se Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
14 juni 2024