Gå till innehåll

Naturen ser oss

27 juli - 25 augusti. En utställning av Elisabeth Billander och Jan Dahlberg på Perssons Magasin.

Att vara människa i den tid vi lever i nu som blir alltmer polariserad och splittrad skapar frågor och behov av att hitta både metoder och omgivningar att finna ro och tröst i.

Konstnärerna Elisabeth Billander och Jan Dahlberg undersöker detta genom olika material och våra olika discipliner och använder Vårt Bergslagen som ett gemensamt tema för utställningen. Med hjälp av gallerirummet med sina stenväggar hoppas de kunna skapa en atmosfär där betraktaren kan uppleva någon form av andrum.

Jan Dahlberg född 1960 Riddarhyttan Bergslagen utbildad med en MFA från metallformgivning på Konstfack. Elisabeth Billander född 1973 Göteborg. Utbildad med en MA från Keramikkonst på HDK/Valand, Göteborgs Universitet. Tillsammans driver paret Konst och Kulturföreningen Studio Kolingen, i Riddarhyttan. Studio Kolingen AiR, tar emot konstnärer från både sverige och utomlands för att bo och arbeta koncentrerat under en period. Hittills har tre ukrainska konstnärer kunnat vistats på Studio Kolingen, tack vare stöd från Swan (Swedish Artist Residency Network) och Resurscentrum för Konst, Region Västmanland. Riddarhyttan är också en av de platser som är med i projektet Kulturella Kraftfält som är ett regionalt utvecklingsprojekt mellan Örebro- och Västmanlands län.

Välkommen att besöka utställningen hos Perssons Magasin till och 27 juli - 25 augusti 2024.

Information

Utställningen är öppen 27 juli - 25 augusti under ordinarie öppettider.

Kontakt

Juthemmanet 362, Västra Löa, 070-627 14 94

www.perssonsmagasin.se Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
14 juni 2024