Gå till innehåll

Bergslagsleden

Bergslagsleden går som en pulsåder genom Örebroregionen. Den är 28 mil lång och består av 17 etapper, varav 4 etapper sträcker sig genom Lindesbergs kommun.

Bergslagsleden sträcker sig från Kloten i norr där etapp ett startar, till Tiveden i söder. Med sina 280 km är den en av Sveriges längsta vandringsleder, indelad i 17 etapper som är mellan 7-23 km långa.

De första sju etapperna passerar genom Bergslagens gammal järnbruksbygd. Här passerar du nedlagda gruvhål, gamla finnbyar, hyttor och länets största naturreservat, Kindla.

Leden har också några rundslingor, såsom rundslinga Uskavi.

Resa till och från leden

Vi rekommenderar att använda närtrafiken som transportmedel till etappstart och från etappmål. På det sättet kan du både resa hållbart och på ett enkelt sätt ta dig till och från leden. Läs mer om närtrafiken på lanstrafiken.se/närtrafik Länk till annan webbplats.

Boende vid leden

Vid flera etappstarter finns det boendeanläggningar för den som vill bo mer bekvämt, såsom Kloten nature resort, Klotenlägret och Nordic Discovery (etappstart 1), Nybergets vandrarhem (etappstart 4) Uskavigården (etappstart 5).

Kvinna och barn som vandrar.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
4 juli 2023