Gå till innehåll

Besöksservice i Lindesbergs kommun

I Lindesbergs kommun har vi åtta InfoPoints från Kloten i norr till Frövi i söder.

Verksamheterna erbjuder svar på frågor och funderingar om närområdet under ditt besök, samt broschyrmaterial i form av lokal karta och gästguide samt naturguide för Lindesberg och Bergslagen.

Välkomna att besöka våra InfoPoints för att få information och inspiration under din vistelse hos oss!

Nordic Discovery erbjuder aktiva naturupplevelser året runt i Malingsbo-Kloten, såsom naturguidningar och safari, uthyrning av kanoter, kayaker, roddbåtar, MTB-cyklar, skridskor och snöskor samt uthyrning av boende på vandrarhem och camping.

www.nordicdiscovery.se Länk till annan webbplats.

Handelsbobacken 2
Kloten, 714 91 Kopparberg

Perssons Magasin i västra Löa är en gårdsbutik, B&B och café som har öppet maj-september. Här hittar du lokalproducerad mat och konsthantverk, galleri, loppis, trädgårdsbod och skattjakt för barnen.

www.perssonsmagasin.se Länk till annan webbplats.

Västra Löa 362
714 94 Kopparberg

Uskavigården är en boendeanläggning med vandrarhem, camping och stugor vid sjön Usken i västra Lindesberg. Här hittar du också flera aktiviteter för gäster och besökare på och i anslutning till anläggningen samt uthyrning av cyklar, kanoter, kayaker och SUP.

www.uskavi.se Länk till annan webbplats.

Siggeboda 313
Tre sjöars väg
713 94 Nora

Blombergska bokhandeln är en bokhandel i Lindesbergs tätort med stort utbud av litteratur av olika sorter, kartor och souvenirer samt biljettförsäljning till flera lokala evenemang.

www.blombergska.se Länk till annan webbplats.

Kristinavägen 27
711 30 Lindesberg

Anrikt stadshotell i centrala Lindesberg ett stenkast från strandpromenaden. Stadshotellet erbjuder allt från rum med vandrarhemsstandard till deluxdubbelrum med utsikt över Lindessjön, hotellfrukost, konferenslokaler och bastuflotte.

www.lindesbergsstadshotell.se Länk till annan webbplats.

Kungsgatan 24
711 30 Lindesberg

Lindesbergs hotell och stugby ligger vid Lindesbergs golfbana. Här erbjuds både stugor och hotellrum av hög standard, ställplatser för husvagnar och husbilar, padelbana och en fin 18-håls golfbana.

www.lindesbergshotell.se Länk till annan webbplats.

Svarttjärnsvägen 6
711 31 Lindesberg

Mötesplats Grenverket i centrala Lindesberg innehåller Lindesbergs stadsbibliotek, galleri, möteslokaler, föreningsverksamhet och InfoPoint.

www.bergslagsbibblan.se/lindesbergs-stadsbibliotek Länk till annan webbplats.

Kungsgatan 37A,
71130, Lindesberg

Frövifors pappersbruksmuseum vann årets arbetslivsmuseum 2021 och årets industriminne 2023. Här huserar flera permanenta och tillfälliga utställningar med tema papper, pappersbrukshistoria och förpackningshistoria. Här finns något att upptäcka för både barn och vuxna, men också ett café och en museibutik med fina presentföremål.

www.froviforsmuseet.com Länk till annan webbplats.

Museivägen
718 80 Frövi

Symbol för InfoPoint.